עבור לתוכן
Magic DevHub
olgatm

מעבר ממג'יק 9.4 למג'יק 10

Recommended Posts

אנחנו חושבים על מעבר ממג'יק 9.4 למג'יק 10.

אני רוצה לשאול (אלו שכבר התנסו) - עד כמה המעבר פשוט.

כמה עבודה צריך להשקיע אחרי הפעלת הסבה.

מדובר בישומים כבדים (יותר מ-1000 תוכניות) העובד עם mssql.

אני צריכה לקבל הערכה כמה זמן יקח להעביר את המערכות (as is).

האם יש דברים שלא עובדים לאחר הסבה ויש לטפל בהם באופן ידני?

אני אשמח לקבל כל מידע בנושא.

תודה רבה,

אולגה

שתף אשכול


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

אולגה,

לדעתי זה מאוד תלוי.

אם מדובר בתוכניות שנכתבו ב 9 , והתכנות בהם הוא מבוסס על אירועים בלבד

(ז"א שבשרומה ראשי יש רק בחר שדה וקישורים, ואין קריאה לתוכניות ו/או עצור, ו/או פתח קבוצה וכו וכו)

יהיה לך מעבר יחסית קל.

ז"א שתוכלי להעביר את היישום, לבצע מס' בדיקות ולהתחיל לעבוד.

אבל .. אם השתמשת ברשומה ראשי ב 9 , אז היבוא ל 10 יהיה לך קשה מאוד עד בלתי נסבל.

אני מקווה שראית את 10 , והבנת שאין יותר ניהול הזרימה ברשומה ראשי.

זה אומר שכל מה שהיה ב 9 , יהיה ב 10 תחת אירוע של " תואם ל 9" (לא זוכר את המינוח המדויק).

במידה ותרצי לבצע שינוי בתוכנית כלשהי או להבין מה הולך שם, זה יהיה קשה מאוד.

הדרישה של מג'יק אחרי ההסבה ל 10, היא ליצור אירועים במקום כל ה "תואם" עד שלא ישאר "תואם".

אם זה 1000 תוכניות, אני לא רואה איך עושים את זה .. ובטח שזה פתח איום לבאגים בכל המערכת.

שמעתי שיש כאלה שמסתדרים עם עבודה ב "תואם". אני ועוד כמה שהתיעצתי איתם, מוצאים את זה בלתי נסבל. את צריכה לנסות ולראות במה מדובר.

מבחינה טכנית, ההסבה די פשוטה.

יש סדרה של פקודות שיש להריץ מה COMMAND ואז לבצע יבוא ב 10 . יש תיעוד לנושא.

אפרופו, חבל שאין יצוא יבוא "נורמלי" מ 9 ל 10, כמו שהיה תמיד בעבר .. (אפילו מ 5 ל 7 (דוס-חלונות) )

!!! וצריך להתעסק עם זה ידנית ולנבור ולחפש תיעוד של זה.

זאת דעתי בכל אופן. חוץ מזה שיקול של מה עדיף 9 או 10 .. זה כבר לשרשור אחר.

ישי.

שתף אשכול


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

תודה ישי

יש לי עוד כמה שאלות הבהרה.

המערכות כתובות בגרסאות הישנות של מג'יק, כך שמדובר בפיתוח "רשומה ראשי".

אני מבינה שזהו תכנות לא נכון ב-10, אבל השאלה האם זה עובד?

האם המערכת תעבוד, כאשר רוב הקוד יהיה באירוע "תואם 9"?

בעיות עם טרנזקציות?

במעבר ל-9.4 הייתה בעיה עם קובץ צבעים ופונטים. וגם היו תזוזות במסכים (טבלאות וכו').

יש בעיות דומות מ-9 ל-10?

נראה שבאמת הדרך הנכונה זה להוריד 10 ולנסות להסב ישום קטן (יש לנו אחד כזה).

אולגה

שתף אשכול


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

למיטב ידיעתי, אין בעיה של פונטים וצבעים, בתנאי שאת "מצביעה" ב 10 על הקבצים של הפונטים והצבעים מה 9. הם קבצים זהים. לי לא היתה בעיה כזו.
בקשר ליישום, כיוון שהוא מגרסאות ישנות, אני מבין שכל היישום עובד על רשומה ראשי.
במעבר ל 10, כאמור יהיה לך "תאום רשומה ראשי" (כך זה נקרא).
זה אמור לעבוד .. למען האמת מבדיקות שעשיתי זה כן עבד.
היו מקרים בודדים שזה לא עבד, אני לא זוכר כרגע את הסיבות.
אבל הבעיה היא, שאם תרצי לשנות/להוסיף/לתחזק תוכניות כאלה, זה יהיה קשה מאוד.
נוצר בלוק אחד בצבע חום בלי סדר בלי הגיון שקשה לתחזק שמכיל גם את הבחר שדה וגם את הפעולות שהיו ברשומה ראשי.
בנוסף, ברשומה ראשי החדש, יש שוב את הבחר שדה .. רק עם סימון מיוחד.
בקיצור, אני אישית לא אהבתי ולא תחזקתי את זה.
בבדיקות שלי הייתי חייב להעביר את הכל ללוגיקה הנכונה של 10 .. זאת לוגיקה נכונה לעבודה,
רק חבל שמגי'ק מאלצים ולא ממליצים (כמו שהיה ב 9), דבר שגורם לפתח של באגים למערכת וותיקה שעובדת פיקס.
ישי

שתף אשכול


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

ישי,
אם כך , נראה שאתה שולל באופן מוחלט הסבה ממגיק 8  ?

( יש לי מערכת עם 4000 תוכניות )

שתף אשכול


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

שולל ?

מי אני שאשלול ?

אני אישית לא הייתי חושב לכיוון הזה ולא הייתי לוקח על עצמי אחריות כזו אלא אם זה ממש MUST.

השאלה הנשאלת היא מה נותנת לך גרסת 10 לעומת 9 ..?

כמובן אני מדבר על הסבות של מערכות קיימות ולא על פיתוחים חדשים, ששם מין הסתם כדאי להתחיל ישר ב 10 בצורה התקנית.

ישי

שתף אשכול


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

תודה על התשובות.

כנראה שפשוט אקח אחת המערכות ואעשה סימולציה, נראה מה יצא מזה.

איך אני יכולה לקבל הוראות "הפעלה" לתהליך הזה? קיים תיעוד המסביר צעד אחר צעד איך מבצעים את ההסבה?

בנוסף, זכור לי שקיימת רשימת פונקציות שלא נתמכות ע"י מג'יק 10. איפה ניתן לראות אותה?

תודה על העזרה,

אולגה

שתף אשכול


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

במעבר ל - 10 פונקציות שמשנות שם :
 MINMagic() => WINMinimize()
 MAXMagic() => WINMaximize()
 RESMagic() => WINRestore()
 Asc() => ASCIIVal()
 CHR() => ASCIIChr()
 CtrlName() => LastClicked()
 MtblSet1() => MtblSet()
 Sys() => AppName()
 IOExist() => FileExist()
 IOSize() => FileSize()
 IODel() => FileDelete()
 IORen() => FileRename()
 IOCopy() => FileCopy()

פונקציות שלא נתמכות יותר :
 DSTR3()
 DVAL3()
 ESTR()
 FLOW3()
 ISTR()
 IVAL()
 LSTR()
 LVAL()
 EVAL()
 RVAL()
 RSTR()
 STR3()
 TSTR3()
 TVAL3()
 VAL3()
 MTblSet1()
 EuroCnv()
 EuroDel()
 EuroGet()
 EuroSet()
 EuroUPD()
 WebOnline()
כמו כן הפסיקו עם האופציה של מבנה מסוג HTML הזניח.

לקחתי את זה מקובץ הלוג שנוצר בעת ייצוא ויבוא...

שתף אשכול


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

תודה!!

מה לגבי קובץ משתמשים והרשאות? לא מצאתי מידע על זה ב-help.

עשיתי עכשיו הסבה של ישום אחד לדוגמא ואני לא רואה שהתווספו הרשאות לרשימה

שתף אשכול


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

אני לא זוכר את הנושא הנ"ל.

אגב, אם תהיי בכנס, ראיתי שיש הרצאה בנושא הסבה מ 9 ל 10.

ישי

שתף אשכול


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

MgUsrDmp זה utility שמייצא קובץ משתמשים עם הרשאות לקובץ אקסל.

זה לא עוזר להסבה. עדיין אני צריכה ליצור קובץ משתמשים ידנית.

שתף אשכול


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

התחבר או הרשם על מנת להגיב.

עליך להיות משתמש רשום על מנת להגיב

צור חשבון

צור חשבון חדש בקהילה בקלי קלות.

רישום חשבון חדש

התחבר

משתמש קיים? התחבר.

התחבר עכשיו

×